Aanbevelingen holistic pulsing

'Ben bekend met vele behandelvormen. Geen enkele dekt echter de kracht van het pulsen. Wat ongelofelijk diepgaand werkend, en dat op zo een zachte manier!! In de oppervlakte na de behandelingen : ik was mijn lijf tot in mijn tenen gaan voelen en dan bovenal de KRACHT in mijn lijf. Na de behandelingen: Pulsen is de impuls geweest om een heftig trauma los te laten, alsof een berg zwaarte loskwam en zich oploste, alsof de pulserende bewegingen het losgeweekt hebben. Met jouw ondersteuning mocht het gaan. Superbedankt.'

Marion

 

'Afgelopen tijd heb ik een aantal Holistic Pulsing behandelingen mogen ontvangen. Hier een kleine ervaring. Toegedekt met wat extra warmte onderging ik het. Al snel merkte ik dat het vertrouwd voelde en kon ik spanningen loslaten. Een ervaring die me de hele tijd is bijgebleven is dat ik me nadien een hele tijd ‘groter’ heb gevoeld. Het klinkt raar, maar ik kreeg  meer ruimte in mijn hoofd en lijf. Ook het ademen ging beter (was ik me voorheen niet van bewust). Er kwamen ook wat tranen aan te pas, maar die mochten er zijn. Het fijne is dat het me ruimte geeft om dingen te doen die nodig zijn in mijn leven, vooral beslissingen nemen.'

Dank hiervoor! Maria

 

'De behandelingen met Holistic Pulsing die ik van jou heb ontvangen hebben mij weer op de rit gezet. Naast ontspannend heb ik ze zeker ook als genezend ervaren. Mijn negatieve gevoelens zijn verdwenen en dat heeft een grote impact op mijn leven. Heel hartelijk dank hiervoor. Ik wens je veel succes en hoop dat je veel mensen met de liefde en warmte mag raken zoals je met mij gedaan hebt.'

Een dikke knuffel van Jool

 

'Quote Eve Lamerton: "I took to Holistic Pulsing with the natural passion of a duck to water or a baby rocked in her mother's arms. For me it is an intimate yet completely non-invasive, safe, soothing nurturance that encourages deep letting go through the many layers of holding in my bodymind. My survival stresses lay down their weary heads gladly and I am rocked, floated into a full sensation of wellbeing. A profound and valuable experience."'

Tracey

 

'Ik wil je hierbij complimenteren met je verzorgde, overzichtelijke site en het enthousiasme voor Holistic Pulsing, dat hieruit spreekt. Op onze laatste opfrisdag voor gediplomeerde pulsers werd me weer duidelijk, hoe je vrijwel meteen na het beëindigen van je opleiding je eigen praktijk hebt vormgegeven. Gezien de reacties van je collega's heb je jezelf heel duidelijk neergezet en heb je een aantal van hen zeker een weg gewezen om HP professioneler uit te dragen. Ik wens je toe, dat je praktijk gaat bloeien en dat je - om met Tovi Browning te spreken - door HP te verspreiden van onze planeet een vrediger plek maakt. Eén van je opleiders, Hanneke de Vries, docent van de opleiding Holistic Pulsing Trainingen, en Holistic Pulser.'

Hanneke de Vries http://www.holisticpulsing.com

Holistic pulsing

holistic pulsing 2

Wat is Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing is een vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed en  liggend op tafel wordt behandeld. Voorzichtig wordt alles losgeschud. Tijdens dit proces wordt soms door het stellen van vragen het bewustwordingsproces ondersteund.


We gaan samen op zoek naar de oorzaak van je klachten ... en de oplossingen.
Holistic Pulsing maakt los wat vast zit, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel en werkt breder dan alleen maar als klachtgericht. Op de optredende ontspanning tijdens de behandeling volgt vaak bewustwording, zodat je als cliënt zelf kan gaan ervaren wat er gebeurt in je lichaam.

Bij klachten wordt het lichaam vaak als de vijand gezien. In plaats daarvan is er de visie dat het je beste vriend is, die je waarschuwt dat er iets niet in orde is, en vraagt of je daar aandacht aan wilt besteden. De vraag die daarbij hoort is: Wat doe je waardoor je klachten krijgt?

 

holistic pulsing 1

Wanneer kies je voor Holisic pulsing?

 • ter ondersteuning van de genezing bij zeer diverse klachten
 • ter ontspanning
 • ter bewustwording
 • soms ingezet tijdens de terminale fase.
  Ook zeer effectief als ondersteuning in het proces van ‘loslaten’.

 

Holistic Pulsing, bij welke klachten?

 • lichamelijke klachten als: hoofdpijn, gewrichtspijn, rugklachten, moeilijke stoelgang etc.
 • burn-out
 • stress
 • vermoeidheid/slapeloosheid
 • als je moeilijk kunt ontspannen/ loslaten
 • als je teveel piekert, teveel nadenkt
 • vastzittende spieren
 • het verwerken van intense momenten in je leven
 • als je wil luisteren naar en in contact komen met je lichaam
 • wanneer je blokkades ervaart in je lichaam
 • als cadeautje voor jezelf of een dierbare
 • bij zwangerschap is het plezier voor twee
 • tijdens het laatste proces van loslaten
  ik zal altijd uw medicijngebruik, uw doel, verwachtingen en uw klachten met u bespreken.

 

Soms wordt Holistic Pulsing ingezet in de terminale fase.

Het kan cliënten helpen bij acceptatie van het laatste grote loslaten, en ook de familie het gevoel geven nog ‘iets voor iemand te kunnen doen’.
Ik kan op verzoek van de client of familie een bescheiden plaats innemen bij de client om ontspanning te brengen tijdens deze voor velen zo moeilijke laatste weg van het ultieme loslaten. 

(Holistic Pulsing kan lang doorwerken. De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen. De stroming wordt dan vaak zelfs intenser gevoeld. Het is dan ook belangrijk om na een sessie de tijd te nemen om te blijven liggen om na te voelen. Sommige mensen voelen na  dagen of zelfs weken nog steeds nawerkingen.)

 

Hoe werkt het?

Ontgiften en water.
Naast het heel specifieke ritme van Holistic Pulsing en het gevoel van veiligheid, dat ontstaat door de zachtheid en het luisteren naar de grenzen, speelt water een grote rol. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. De grote kracht van water is het vermogen om overal in het lichaam zijn weg te vinden. Tijdens een sessie worden door de stromende en golvende bewegingen de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht. Hierdoor worden alle lagen in ons geraakt en tot een harmonisch geheel geïntegreerd. Water stimuleert de doorstroming van de lichaamsvochten en bevordert de afvoer van afvalstoffen. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen vastgehouden en is er geen doorstroming. Als spanningen losgemaakt worden, komen ook vastgehouden afvalstoffen vrij. Daarom is het drinken van kruidenthee voor en water na een sessie heel belangrijk, omdat hierdoor de afvoer optimaal geactiveerd wordt. Belangrijk is om te vermelden is dat het mogelijk is dat ook medicijnen het lichaam sneller kunnen verlaten. Ik zal uw medicijngebruik dan ook met u bespreken.
Het kan noodzakelijk zijn te overleggen met de betreffende arts of specialist of Holistic Pulsing toepasbaar is.

 

Ter ondersteuning van de genezing

In deze tijd waarin steeds meer van mensen gevraagd wordt zijn stress en stressgerelateerde klachten aan de orde van de dag. Psychosomatische kwalen en klachten komen steeds vaker voor (klachten waarvan de oorzaak zich in de psyche bevindt). Ook na operaties en andere ingrijpende gebeurtenissen in het leven kan het zijn dat men zich ‘niet goed’ blijft voelen. Er is dan vaak een emotioneel stuk wat geen aandacht heeft gekregen. Denk verder bijvoorbeeld ook aan rugklachten, hoofdpijn of  slaapproblemen.
Mensen willen zo snel mogelijk vooruit en niet zeuren en lopen door tot het echt fout gaat.
Holistic Pulsing kan bij vrijwel iedereen toegepast worden. Een behandeling zal nergens pijnlijk zijn omdat er niets geforceerd wordt. Het is een op zichzelf staande behandelmethode, maar kan ook gecombineerd worden met, en als waardevolle ondersteuning dienen voor, andere methoden. Hierbij kan gedacht worden aan andere ‘alternatieve’, maar ook zeker aan reguliere behandelingen. Holistic Pulsing wordt zeker gezien als een methode om het zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren.

 

Ter ontspanning

Door de ritmische beweging komt je lichaam al snel tot rust en gaat het zich ontspannen. Deze beweging geeft de pulsee (degene die gepulst wordt) de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbewegingen over te geven, zich er als het ware ‘in te laten zakken’. Mede door de afwisseling van kleine en grote pulsen, mobilisaties, het ‘wiegen’ en het spelen met armen en benen kan een sessie afwisselend speels en toch zeer intens zijn. De spanningen kunnen op steeds dieper niveau losgelaten worden. Het lichaam ontspant en kan steeds meer de stroming, de tintelingen, de golvende bewegingen en het genieten toelaten.
Vanuit deze ontspanning kan de pulsee er voor kiezen zich steeds meer bewust te worden van zijn/haar eigen lichaam, en een ontdekkingsreis door het lichaam maken.

Ik zie een overeenkomst met muziek. Als deze bij je past gaat je lichaam vaak vanzelf mee bewegen. Dit is waar ik je ook toe uitnodig. Net als muziek breng ik je in beweging en kan Holistic Pulsing je meenemen op een reis door je emoties. Verschillende pulsen op verschillende plekken zijn als verschillende liedjes waar je op reageert.

 

Ter bewustwording.

Het luisteren naar je lichaam, je grenzen en je mogelijkheden.
Door de groeiende ontspanning en bewustwording kun je steeds beter gaan luisteren naar je eigen lichaam. Daar waar de bewegingen niet meer als prettig ervaren worden, ligt de grens!


Holistic Pulsing creëert mede door zijn zorgvuldigheid een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je eigen grenzen gaat ervaren. Tijdens de behandeling word je uitgenodigd om naar ze te luisteren én ze aan te geven. Door het spelen met je grenzen, leer je ze steeds beter kennen en je erop af te stemmen, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe ervaringen. Als je ontspant zul je meestal ook bewust worden van plekken in je lichaam waar wél spanning aanwezig is. Door hier aandacht aan te besteden wordt je je bewust van de oorzaken van de spanning. Als dat gebeurt kan je lichaam zich soms 'ontladen'. Soms door spiertrekkingen, of een boer, een hik, het werken van de darmen, of een traan. Soms door herinneringen aan dingen die al lang vergeten waren en die naar de oppervlakte komen. In overleg kan worden beslist om zaken te laten rusten of juist te gaan luisteren naar het verhaal wat ze willen vertellen (dit proces is de bewustwording, de verdieping). De cliënt heeft zelf de regie van een sessie in handen. Het is dan ook de bedoeling dat je steeds meer gaat beseffen dat het leven uit keuzes bestaat. Als je ontdekt waar de oorzaken van je klachten zitten, en je neemt verantwoording voor je eigen leven, dan kan het niet anders of je gaat stappen nemen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Deze veranderingen kunnen op allerlei vlakken liggen. Ze kunnen groot of klein zijn, maar zullen zich vaak meteen inzetten. De hierdoor verworven inzichten kunnen een mensenleven dan ook compleet veranderen.

 

De oorsprong van Holistic Pulsing

In de 90er jaren is Holistic Pulsing geïntroduceerd in Nederland en langzaam maar zeker krijgt het steeds meer bekendheid. De belangstelling groeit en Holistic Pulsing wordt steeds meer toegepast. Holistic Pulsing is ontwikkeld in Nieuw Zeeland door Tovi Browning, tevens auteur van het boek ‘Holistic Pulsing’, uitgeverij Ankh-Hermes bv. (ISBN 90 202 43357)

Aangesloten bij:

 


 
venvn a  nat hulpgids a  kiwa a LogoHP a  ptq footer a  rode kruis a

buro6 a

 

 

 

 

Gekleed lichaamswerk Praktijk Zjosque | Het Klokkendiep 11 | 5231WG Den Bosch | 06-10344766 | BTW: NL001929520B12 | Privacyverklaring

Sign in with LinkedIn