Aanbevelingen Daglichtlamp

'Nooit in de gaten gehad dat ik me zoveel beter kon voelen door af en toe wat extra licht te nemen. Aanrader voor mensen met een zomer- en winterstand!'

Klaas
 
'Wat fijn dat ik door jou heb ontdekt hoe belangrijk licht voor me is, en hoe een tekort hieraan me slecht laat functioneren. En er is nog iets aan te doen ook!'

Diana

Daglichtlamp

energy lightbij energietekorten (tijdens de donkere dagen, of als je door omstandigheden niet buiten komt)

Voldoende daglicht is essentieel voor je gezondheid, sommigen hebben echt last van een tekort (meestal in de winter, maar ook door verblijf binnnenshuis).

Voldoende daglicht helpt bij het voorkomen en genezen van vele (chronische) klachten, denk aan vermoeidheid en winterdepressie.

 

Door plaats te nemen voor deze speciale daglichtlamp vullen deze tekorten zich snel weer aan en zul je je snel beter voelen.
Dit kan bij Praktijk Zjosque als onderdeel van een sessie, of je kunt de lamp een week huren om te kijken of je er baat bij hebt. Bij goed effect kun je dan besluiten deze zelf aan te schaffen, of er in de praktijk verder gebruik van te maken. Het is een eenvoudige wijze om aan je welzijn te werken.

Vaak is het een mooie aanvulling op de andere vormen van therapie die worden aangeboden. In overleg wordt gekeken wat voor jou de beste optie is.
Deze lamp geeft licht met de intensiteit en kwaliteit van natuurlijk daglicht. Als je deze lamp 30 minuten per dag gebruikt (je hoeft niet de hele tijd in de lamp te staren) met de volle lichtintensiteit (10.000 lux), dan merk je al na vijf dagen een verbetering in je energieniveau en stemming. Veel mensen hebben er last van als de dagen korter worden en het licht minder intensief is. Ze krijgen dan het gevoel dat ze in de winterstand gaan. Denk bijvoorbeeld aan een opstelling waarbij je s'ochtends je krant leest bij de lamp.

 

Bij welke klachten lichttherapie?

- bij klachten door tekort aan daglicht en vitamine D
- winterblues
- vermoeidheid
- te weinig energie
- teveel eten
- slaapstoornissen
- prikkelbaarheid
- gewichtstoename
- concentratieproblemen 
- een tekort aan energie
- als je je minder fit voelt
- licht depressieve gevoelens


Oppassen bij: oogziektes of na laserbehandelingen, medicatie met lichtgevoeligheid, medicatie bij depressie, stemmings- of slaapstoornissen.

Aangesloten bij:

 


 
venvn a  nat hulpgids a  kiwa a LogoHP a  ptq footer a  rode kruis a

buro6 a

 

 

 

 

Gekleed lichaamswerk Praktijk Zjosque | Het Klokkendiep 11 | 5231WG Den Bosch | 06-10344766 | BTW: NL001929520B12 | Privacyverklaring

Sign in with LinkedIn