Aanbevelingen

We vonden het heel fijn dat jullie er waren in deze te korte en zware periode, en voor wat jullie voor ons en Willy betekent hebben. Het is een grote steun geweest, heel bijzonder, nogmaals enorm bedankt voor alles. We wilden zo graag zelf zorgen, maar het werd ons echt teveel. Annet
Wat heeft het veel rust gegeven toen jullie met zijn 2en kwamen, en de nachten, medicatie en verzorging van vader op jullie namen. Eindelijk niet meer al die verschillende gezichten aan zijn bed, maar gewoon 2 lieve ‘extra dochters’. De vanzelfsprekendheid en betrokkenheid hebben hem en ons nog veel goed gedaan.

Veel dank, Esther

Terminale zorg

terminale zorg lr‘Binnen de definitie is palliatieve zorg niet gericht op het bestrijden of afremmen van het ziekteproces zelf, maar op het behandelen of aanvaardbaar maken van de gevolgen ervan, met als doel de kwaliteit van Ieven binnen de grenzen van het mogelijke te bevorderen of te handhaven.’


Terminale zorg is een belangrijk onderdeel van palliatieve zorg. Wettelijk spreekt men van terminaal als de levensverwachting 3 maanden of minder bedraagt. In deze periode wordt vooral aandacht besteed aan pijnbestrijding (dragelijk houden van het proces), begeleiding van cliënt en omgeving bij alle dagelijkse zaken, kwaliteit van leven en verder alle wensen van de cliënt betreffende wensdieet, bezoek, invulling van de verzoeken van de cliënt( voor zover mogelijk).

 

Uitbehandeld

Als iemand het bericht krijgt te zijn ‘uitbehandeld’ is dat meestal een enorme schok voor zowel de cliënt als voor zijn of haar omgeving. Je hebt de ziekte maar ook de emoties en zorgen om mee om te gaan, en dat is een zware taak zonder ondersteuning. Het is voor de cliënt, maar ook voor de mantelzorgers een forse taak, met overbelasting die op de loer ligt, omdat je graag alles voor je geliefde zieke wil doen. Niet bij iedereen is de kennis aanwezig om alles te regelen wat nodig is, en vaak is er door eigen gezin en werk, ondanks alle goede wil, een tekort aan beschikbare tijd voor aanwezigheid.
Om de wens ook in de laatste periode thuis en in de eigen vertrouwde omgeving te blijven mogelijk te maken bied ik mijn diensten graag aan. Ik kan dan zorg blokken tussen de 3 en 24 uur aanbieden. (nachtinvulling, waken en verzorging, wordt veel gevraagd zodat de omgeving kan rusten in de wetenschap dat de patiënt niet alleen is).


Er moet praktisch ook een invulling worden gegeven aan de dagelijkse verzorging en ondersteuning. De benodigde aanwezigheid is niet altijd binnen 24 uur te regelen met de familie en eigen omgeving en dan kan ik mogelijk een deel van deze tijd mijn diensten aanbieden. (En indien wenselijk meezoeken naar collega’s).
Soms zijn er ook wachtlijsten om iemand ondergebracht te krijgen in hospice of andere veilige en verantwoorde plek. Ook dan kan ik vaak hulp bieden. Ook voor terminale zorg zijn budgetten beschikbaar.

Aangesloten bij:

 


 
venvn a  nat hulpgids a  kiwa a LogoHP a  ptq footer a  rode kruis a

buro6 a

 

 

 

 

Gekleed lichaamswerk Praktijk Zjosque | Het Klokkendiep 11 | 5231WG Den Bosch | 06-10344766 | BTW: NL001929520B12 | Privacyverklaring

Sign in with LinkedIn